Aromatherapie

 

Geuren zijn de "hotline" naar onze emoties, ruiken is de kortste weg naar de psyche.

  

Aroma's hebben toegang via de neus, het is de snelste en eenvoudigste manier om etherische oliën te gebruiken. Bepaalde oliën hebben het vermogen om onze emoties in goede banen te leiden. Zo kunnen ze bij lusteloosheid, vermoeidheidsklachten of weerstand  ondersteuning bieden.De reukzin speelt een belangrijke rol in het limbisch systeem in de hersenen. Deze bestaan uit een groep structuren, die essentieel zijn voor normaal en wenselijk gedrag. 

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde.  De essentiële oliën hebben een diepe werking op ons psychisch evenwicht. Ze reguleren dat wat uit balans is geraakt.

 

We leven in een wereld die ons overstelpt met prikkels, geleverd door energieën beeld en geluid. Hierin is onze reukzin en de werking hiervan, zeer ondergewaardeerd geworden. Onze woordenschat is niet toereikend om geuren te beschrijven. Maar we herinneren ons in geuren omdat onze reukzin verwant is aan ons geheugen.

Onze reukzin wordt overstroomt met informatie  uit de omgeving, geuren van plezier, honger, verdriet en angst. Wij zijn wel of niet bewust in staat om geur, ons gedrag, stemming, denk vermogen en of

energieniveau te laten beïnvloeden. Geur resoneert met onze hersenen en heeft zo invloed op ons gedrag en welzijn.

 

Ik heb een workshop ontwikkeld voor zowel individu, als op teamniveau.

 

Je maakt tijdens deze workshop weer opnieuw verbinding met je reukzin doormiddel van een uitgebreid geurenpalet van citrus, fruit, bloemen en specerijen. Je krijgt de gelegenheid om een combinatie van geuren te ontdekken die op dat moment het beste bij je levensfase en of thema passen.

 

Meer kan ik niet verklappen! 

 

 Voor wie is Aromatherapie?

  • Je bent vastgelopen en hebt fysieke, geestelijke en of emotionele belemmeringen in zowel privé als in werk of project matig gebied
  • Je bent een ondernemer met een  massage- en of schoonheidsstudio
  • Je wilt meer informatie over mijn werkwijze en of service
Neem contact op met Wicky van Deemter - Heemskerk

"Wat zou een wereld zonder geur betekenen? Zij is namelijk het enige zintuig met een directe verbinding met het oudste deel van onze hersenen."